23 December, 2010

Pemadam Pensel Bendera


Di zaman kanak-kanak dahulu kalau boleh semua benda BR hendak kumpul sebagai hobi, terutamanya benda-benda yang mempunyai kaitan dengan kegunaan harian. Salah satunya ialah pemadam pensel bendera ini.


Pemadam seperti ini pernah menjadi kegilaan kanak-kanak sebagai koleksi selain boleh dijadikan permainan 'golek-golek pemadam' He.. he..


Tidak banyak negara-negara yang sempat dikumpul, antara yang ada ialah Switzerland, Peru, Korea, United Nations, Mali, United States, Belgium, Jamaica, China, Spain, Denmark, Singapore, Netherlands, Nigeria, Bulgaria, Hungary, Jordan, Thailand, Italy, Australia dan sebagainya.

16 Any comments?:

Alan said...

popular dulu main golek2 pemadam..kalau menang dapat ler pemadam pihak lawan tu hehehe.

zaL_cdpx said...

saya pn sukeee sgt simpan bt koleksi.., tp abis kna kebas ngan anak buah & anak sedara

Kie-yu said...

hehe
dulu pun suka kumpul pemadam ni
skrg susah nk jumpa kan

Indah Mulya said...

hahahah..menda ini!!!
pemadam ini!!
thun ble tah ade eraser ni..mmg femes abes..
time spotcek lintang pukang sorok eraser sbb bny sgt bwk,guna utk maen pnye psl..hehe

Mohamad said...

Salam BR..
Tidak sangka benda-benda macam ini bila dikumpul dan dipamerkan oleh BR di sini ia menggamik kenangan. Pada hal masa dulu bukan main banyak benda-benda ini dan dilihat tak ada harganya. Tapi kini paling berharga.. kenangan.

nur aisya humaira said...

buat baling2 membe mse dlm kls kn???hehe

Adylia Qarissa said...

teringat zaman sekolah 15 tahun yang lampau :)

fathiah said...

hahahahaha.. zaman dulu2 nye pemadam :)

ijatnuar87 said...

suker pemadam ni,sposen satu..wat main2 laga pemadam,pastu kekadang msti akan ader satu pemadam power,cam supereraser,xpernah kalah,hehehe

Naddy said...

heheh comel2....dulu mmg suka mein pmadam kat skolah rendah! kenangan ni!

iaryylr said...

Bro, memang zaman dulu banayk yang nak dikumpul, tapi tak ada tempat, lagipun dulu tinggal dengan keluarga. He he he!

mrfrogos said...

hahaha.. teringt jjgk mase sekolah rndah dulu
aku kolek sume jenis pemadam
siap kene mara lg ngn bpak aku beli pemadam bnyk2
huhuhuhu

Winky Wink! said...

rindu pemadam ni...hurm....teringat zaman skola....:'(

Tuan-Belog said...

perghhh...teringat zaman ensem kecik2 dulu....

Liz said...

liz pun suka kumpul pemadam ini..sekarang ini pun ada masih pemadam ini dijual dikedai

regreatnosoul said...

waa tengok pemadam2 t memang teringat pulak zaman kanak2 dulu,

Related Posts with Thumbnails
 

'http://bluesriders.blogspot.com @ shabramli@gmail.com'