19 September, 2010

Candy Miss Eliza Clarke Dari Trebor


Lebih daripada satu abad yang lalu, Miss Eliza Clarke mempelopori pembuatan gula-gula herba untuk keluarganya, menggunakan herba semulajadi dari tamannya. Kini gula-gula herba Inggeris tradisional Miss Eliza Clarke yang diadun daripada resepi tradisional 9 herba semulajadi yang sama tetap lazat dan menyegarkan.


Candy Miss Eliza Clarke ini sungguh popular di awal tahun 1990-an. Rasanya memang menyegarkan dan 'berangin' amat sesuai untuk mereka yang cuba untuk berhenti merokok.




Pemandangan dari atas dan bawah tin.


Tin Candy Miss Eliza Clarke memang BR simpan semenjak dulu lagi kerana pada waktu itu candy ini boleh dijadikan penyegar nafas. Gula-gulanya dibungkus dan disusun rapi di dalam tin ini.








Setelah hampir 20 tahun berlalu tidak pasti lagi sama ada gula-gula herba ini masih lagi berada di pasaran Malaysia.

10 Any comments?:

Hairil Rizal said...

Haaaa.. saya suka makan gula2 ni dulu walaupun tak merokok!

Insan Marhaen said...
This comment has been removed by the author.
Sri Mersing said...

dulu ini gula-gula orang kaya. Yop selalu tengok kat rumah cina maasa ikut abah mesin rumput dulu...

marinahunny said...

pernah juga makan gula2 ni sbb tergoda dgn iklan..

iaryylr said...

Bro, gula-gula trebor semua sedap,yang tin tu memang pernah makan setin rasanya , sekarang tak nampak dah rasaya..

Gen Fujita said...

pernah rasa dulu, rasanya sekarang ni kalau cari betul2 ni boleh jumpa lagi ni, rasanyalah

Best PTC said...

Bagi anda yang suka klak-klik dapat duit, berikut ada PTC rekomendasi saya :
http://tinyurl.com/254rhj4 <---- PTC Indo go internasional
http://tinyurl.com/2e4kr74 <---- instan payout
http://tinyurl.com/36dxd6d <---- $ 0.03 per klik
http://tinyurl.com/26rqds8 <---- baru lounching
http://tinyurl.com/2frcsqw <---- low payout
http://tinyurl.com/cashviews <--- new site
http://tinyurl.com/rxbux <--- Admin onbux

farhana_aziz said...

dulu selalu gak makan..haha.gula2 abah.ada lagi rasanya..tapi lama xmkn dah..

Kamehameha Aziz said...

Kalo gula2 ni still ada jual, boleh x sapa2 bgtau mana nk dapatkannye..rindu sgt2

Kamehameha Aziz said...

Kalo gula2 ni still ada jual, boleh x sapa2 bgtau mana nk dapatkannye..rindu sgt2

Related Posts with Thumbnails
 

'http://bluesriders.blogspot.com @ shabramli@gmail.com'