26 September, 2010

Old Spice.. Is Where The Old Spice Is...


Kali ini BR hendak tunjukkan pula satu jenama pendandan diri lelaki jenama Old Spice yang cukup popular di tahun 1980-an. Kepada jejaka-jejaka yang seangkatan dengan BR pastinya pernah mendengar jenama ini kalaupun tidak pernah menggunakannya. Sebenarnya banyak lagi produk daripada Old Spice ini seperti after shave, cologne dan sebagainya tetapi cuma talcum powder dan stick deodorant sahaja yang sempat diselamatkan untuk tatapan kita hari ini.


Produk talcum powder dan stick deodorant dua kombinasi yang sudah cukup untuk membuatkan si pemakainya berasa seperti lelaki sejati atau jika di dalam Bahasa Inggerisnya 'Smell like a man' He.. he..


'Famous Old Spice quality in a smooth-textured, non-staining body talcum. Cooling, soothing, highly absorbent. Also excellent for foot protection. Scented with crisp, fresh Old Spice. Sprinkle it on and enjoy a fresh well-groomed feeling all day'.

Untuk makluman, produk Old Spice ini masih lagi berada di pasaran dengan menggunakan tag 'Is where the old spice is' cuma packagingnya sahaja yang telah berubah mengikut peredaran waktu. Sila rujuk: http://www.oldspice.com/ Namun begitu, simbol kapal layarnya tetap dikekalkan sebagai trademark produk semenjak dahulu lagi.


Pada waktu itu harga bagi talcum powdernya (150gms) ialah RM5.90 manakala harga bagi stick deodorantnya pula (75 g) ialah RM11.95 dan dibeli di Parkson Ria, Butterworth. Untuk makluman, supermarket ini telah tidak wujud lagi sekarang ini lantaran satu kebakaran yang pernah dialaminya sutu ketika dahulu (tak ingat bila). Bangunannya pun telah dirobohkan untuk membina semula stesen bas dan terminal feri yang baharu di Pengkalan Sultan Abdul Halim, Butterworth.Produk ini diimpot oleh DIETHELM (M) SDN. BHD. 74, Jalan University, Petaling Jaya. Kepada jejaka-jejaka di luar sana atau kepada wanita-wanita yang sedang mencari hadiah birthday untuk orang yang tersayang bolehlah mencuba produk ini. Gerenti 'Smell like a man'...


5 Any comments?:

Unknown said...

salam sahabat
ehm jadi penasaran pingin nyoba nich hehehe good luck

hentian said...

minyak rambut old spice IM pernah tengok...

nidus2 said...

Pak Nidus pakai minyak rambut Madubala, yang dalam botol..boleh BR carikan..

Zizo said...

ada lagi ke jual kat Malaysia?
saya penah nampak kat singapore..Mustafa Centre

Anonymous said...

sempat guna minyak rambut bekas merah dan hijau..mmg bau jantann.wangi...

Related Posts with Thumbnails
 

'http://bluesriders.blogspot.com @ shabramli@gmail.com'